- Yarım kilogram taze fasulye
- Kızartmak için sıvı yağ
- Sos için;
- 2 Adet Domates rendesi
- 2 diş sarımsak
- 1 Adet kuru soğan
- 1 Adet yeşil biber
- 1 Tutam maydanoz
- Tuz , karabiber
Fasulyeleri güzelce yıkayalım uç kısımlarını keselim ve
kurulayalım. Sıvı yağda kızartalım kızaran fasulyeleri servis tabağına
dizelim.
Sos hazırlanışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyun biraz
sıvı yağ ekleyip kısık ateşte kavurun. Domatesleri rendeleyin biberleri
ince ince kıyın.
Sarımsağı ezin, hepsini karıştırıp aynı anda tencereye dökün. Tuz ve
karabiberi’de ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra ocağı kapatın. İnce
kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın. Sosumuzu hazırlamış olduğumuz
fasulyelerin üzerine dökelim. Soslu fasulye dizmesi hazır. Afiyet olsun.
hıc denemedığm bır tarıf guzel duruyor elıne sağlık
YanıtlaSilsağolun bende ilk defa denedim :)
SilELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilBENDE HİÇ YAPMADIM BU TARİFİ
DENEMEK İSTERİM TEŞEKKÜRLER
aklımızda kalmasındansa denemek lazım pek damak tadıma göre değil ama denemiş öğrenmiş oldum :)
SilAslında bu tarifi hep merak ederim ama yapmaya gelince hiç demedim fasulye kızarırmı merakımı gidermek için mutlaka denicem galiba.....ellerine sağlık
YanıtlaSilbnde aynen öyle düşünüpte denedim öznur :)
SilElinize sağlık hiç yapmadım da tatmadım da fasülye böyle kıtır mı oluyor.?
YanıtlaSilçok güzel görünüyor denemek isterim de sevgilerimle..
kıtır değil yumuşak oldu değişik bir tad sosu özellikle harikaydı ama :)
Sililginç denemek lazım, hiç yemedim,ellerine sağlık
YanıtlaSil