2 Kasım 2012 Cuma

Kaya kurabiyelerim

ismine aldanmayın kaya gibi sert olmuyor ağızda dağılan mükemmel bir lezzet üzümlü cevizli daha ne olsun :) ismi şeklinden geliyor bugüne kadar yiyen ve beğenmeyen olmadı kendisini genelde her yiyende tarifini ister kaya kurabiye adı dediğimdede şaşırıp nasıl yani derler :)
ben bu tarifimi 77.Porselen demlik çay etkinliğine ev sahipliği yapan blogger arkadaşımız Gelibolu 17 ye göndermek istiyorum bol katılımlar olur inşallahbnde ilk defa katılıyorum umarım beğenirsiniz hatam olursa affola :)

Malzemeler

  • yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardaağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı irili ceviz toz olmasın 
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • hamur kabartma tozu
  • aldığı kadar un 

yapılışı:


bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. margarinimiz oda sıcaklığında olmalı yoksa istediğimiz kıvamı yakalayamayız.
hazırlamış olduğumuz hamurdan elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış tepsimize diziyoruz şekil vermiyoruz koparıp tepsiye olduğu gibi bırakıyoruz kaya ismi burdan geliyor :)

bu şekilde hazırladığımız kurabiyelerimizi 170 derecede pişiriyoruz .

 Afiyet olsun ...



5 yorum:

  1. Ellerine sağlık cicim :)
    Yarın yapacağım iştahımı aştın canım yaa akşam akşam :(

    YanıtlaSil
  2. Eşimin ennn sevdiği kurabiyedir bu, kuru incirli çok güzel oluyor :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir kurabiye gerçekten incirli denemedim hiç bi daha ki sefere incirde ekliyeyim benim eşimde bayılıyor buna bol cevizli bol üzümlü olsun diyor :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,güzel tarifiniz için çok teşekkürler,ellerinize sağlık,geç kaldığım için özür dilerim...
    şimdi yayında bu güzel tarifiniz http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/11/kaya-kurabiyeler.html gene beklerim,selamlar :)

    YanıtlaSil
  5. Nefis gözüküyor,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...