27 Haziran 2013 Perşembe

Kakaolu Saray Sarması

 Kakaolu Saray Sarması



Sıcakların kendini iyiden iyiye hissettirmesiyle mutfağa girmek bişeyler yapmak yapmayı bırakın yemek bile eziyet gibi geliyor bu ara,
bana kalsa keselim karpuzu yanınada peynir ohh miss daha ne olsun :) ama olmuyor ki evde yaşayan 2 tane kurabiye canavarı var hemen başlanıyor çekmeceler fırınlar karıştırılmaya ne yicez diye hani evde atıştıracak birşey olmayınca bunalıma girecekler o derece komikler yaz ayı bereket ayı meyvenin sebzenin en bol olduğu zamanlar herşey taze bol ama sıcaklardan yapacak heves olmuyor insan oğlunada yaranılmıyor değil mi bütün kış söylendik yağmur rüzgar soğuk diye şimdide sıcak diyoruz Ankara yanıyor tansiyon problemimden dolayı dışarıda çıkamıyoruz akşamları sadece yürüyüşe çıkıyoruz bu ara.
bugün sizlere bu sıcaklarda içinizi serinletecek bir tatlı tarifi vermek istiyorum. Daha önce Burda benzer bir tarif paylaşmıştım. aslında aynı malzemelerle hazırlanan birçok değişik isimde tatlı var herkes farklı bir isim veriyor Saray Sarması,Türk Lokumu, Paşa Sarması, gibi benim tarifmin ismide Kakaolu Saray Sarması :)

Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 25 gram kakao (1 paket)
  • İç malzemesi
  • Sade krem şanti
  • Ceviz
  • Üzerine sürmek için hindistan cevizi

1 litre süt, un, tereyağı,  şeker ve kakaoyu 1 tencerede karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Borcam kabımızı (Biraz büyük ve dikdörtgen kap olsun) Su ile ıslatalım pişen muhallebimizi dökelim. Ilıyınca buzdolabına koyalım. 1 saat sonra krem şantiyi çırpıp her yerini kapatacak şekilde yayalım.
 Dövülmüş ceviz serpelim her yerine en az 4 saat kadar dolapta beklemesi lazım. Servis ederken uzun dikdörtgen şeritler halinde keselim spatula yardımı ile kalın rulolar yaparak servis tabağına alalım. Üzerine bolca hindistan cevizi serperek servis edelim. bazı tariflerde hindistan cevizni alt tabana önce döküp üzerine muhallebiyi döküyorlar ben servis ederken üzerine dökmeyi tercih ediyorum daha iyi oluyor muhalleb, dökülünce eriyorlar çünkü siz her iki türlüde yapabilirsiniz. soğuk servis edin mutlaka afiyet olsun sevgiler


1 yorum:

  1. Çok güzel gözüküyor,bu sıcaklarda serin serin ne güzel gider.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...