12 Nisan 2014 Cumartesi

Ispanaklı Kahvaltı Ruloları

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 - 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 3-4 sap ıspanak
  • Tuz

 Ispanakları yıkayıp sıcak suda 2,3 dk bekletip çıkarın elinizle parçalayın. Bir kapta yumurta ve tuzu çırpın süt, sıvıyağ ve unu ekleyip boza kıvamına gelene kadar çırpın ıspanakları ekleyip karıştırın.
 Sıvıyağ döküp kızdırdığınız krep tavasında arkalı önlü pişirin. Pişen krepleri rulo sarıp 1-2 parmak kalınlığında kesin kürdanlarla tutturun.

10 Nisan 2014 Perşembe

Havuçlu Cevizli Muffin

malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın



Yumurta ve şekeri çırpın. Sıvıyağ, süt, tarçın ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. Havuç ceviz ve kabartma tozunu ekleyip hafif karıştırın. Muffin kalıplarına yarılarına gelecek şekilde paylaştırın.
180 derece fırında kabarana kadar pişirin muffinler çabuk pişer dikkatli olmakta fayda var.

 

Afiyet olsun :)

9 Nisan 2014 Çarşamba

Etimekli Pasta

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı rondodan çekilmiş etimek
  • Şerbeti İçin:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • Üzeri için:
  • Kakaolu puding
  • Hindistan Cevizi

Etimek hariç diğer hamur malzemelerini mikserle çırpın etimekleri en son ekleyip kaşıkla karıştırın. Yağlanmış borcama dökerek 170 derece fırında pişirin. Kek fırında pişerken şerbeti hazırlayın şerbeti soğutun. Fırından çıkan kek sıcakken soğuk şerbeti dökün.

Pudingi üzerindeki tarife uygun olarak pişirin kekimiz soğuduktan sonra üzerine dökün ve dolaba kaldırın. Servis etmeden önce hindistan cevizi ile süsleyin.

8 Nisan 2014 Salı

Tavada Yalancı Su Böreği

Seviyorum tavada börek yapmayı,yemeyi çıtır çıtır oluyor daha bir pratik daha bir lezzetli oluyor. 
Bu yalancı tarifleride çok seviyorum ki :) Orjinal tarifleri yapmak çok zor olduğundan yalancılarıyla idare ediyoruz işte :)

 Allah bu hazır yufkayı bulandan razı olsun söylemeden gecemeyeceğim o olmasa aç kalacakmışız gibi hissediyorum bazen mesela Yağmur nisa'm kahvaltıda yemek istemez bazen hemen yufkalı kaşarlı peynirli otlu vs evde ne varsa bir tava böreği yaparım yanınada süt bazende elma çayı yaparım seve seve yer. HAmur yoğurmak kolayda açmak maharet işi vesselam bende hiç o beceri yok merdaneyle açıyorum işte yamuk yumuk kimseye muhtaç olmayacak kadar...

Ama tercihim hazır yufkadır her zaman pratik çünkü :)

Tava böreğinden sıkıldıysanız birde böyle deneyin bakalım umarım beğenirsiniz:)
 

 

Malzemeler

 

  • 3 adet yufka ( 26 santim tava için )
  • 2 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı tereyağ
  • Soğuk su
  • İç harç için
  • Beyaz peynir maydanoz
Beyaz peyniri rendeleyin maydanozu ince ince kıyıp karıştırın. İç harcımız hazır. Tere yağını bir tavada eritin soğuyunca içine 2 adet yumurta kırıp karıştırın. Yufkayı tezgaha serin. İçine fırça yardımı ile yumurtalı harçtan sürün İç harçtan serpiştirerek rulo sarın ve tavanın orta kısmına gül böreği sarar gibi dolayıp bırakın. 2, ve 3. yufka içinde aynı işlemi tekrar edin tavadaki ilk yufkanın etrafına dolayın.

Tavanın içine yufkaların üzerine gelecek kadar su ekleyin (soğuk su ) elinizle yufkaları bastırıp suyunu süzdürün. Bütün su süzüldükten sonra üst kısmına biraz tereyağ ekleyip alt kısmı kızarana kadar kısık ateşte pişirin. Alt kısım kızardığı zaman spatula yardımı ile böreği çevirip üst kısımda kızartın ve servis edin.

Ben çıtır sevdiğim için biraz fazla kızarttım siz bu kadar kızartmasanızda olur :)
Afiyet şifa olsun ...

7 Nisan 2014 Pazartesi

Yoğurtlu Şehriye Salatası

Malzemeler
  • 2 su bardağı Arpa şehriye
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet havuç
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • Dereotu
  • 2 kaşık mayonez
  • Süzme yoğurt
  • 1 diş Sarımsak
  • 1 çay bardağı mısır,

Şehriyeleri sıvı yağda 2-3 dakika kadar kavurun renginin değişmemesine dikkat edin.. 3 su bardağı kadar su ekleyip şehriyeleri haşlayın. Havuç, patates ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın. Dereotunu ince ince kıyın. Kornişonları küp küp doğrayın.

Haşlanan şehriyeleri süzüp sudan geçirin. Garnitür haşlandıktan sonra soğuk sudan geçirin. Yoğurt mayonez ve sarımsağı karıştırıp bütün malzemeleri ekleyin ve servis yapın.

4 Nisan 2014 Cuma

Ispanak Yatağında Tavuk Sarma

Bu yemeği bir yemek yarışması için hazırlamıştım.
Gönderilen tarifler içinden seçilecek olan 10 tarif sahibini İstanbul'da bir otelde yapıalcak etkinlikte ağırlayacaklardı. Yemekler orda jürinin karşısında tekrar pişecekti tabi :) Bende hazırlayıp göndermek istedim evde 2 çoçuk olunca resim çekmeye sunum hazırlamaya pek vakit ayıramıyorum hızlı yapıp şipşak otomatik ayarda çekiyorum açıkcası bu yüzden öylesine gönderdim  telefonla aradıklarında çok şaşırdım çokda mutlu oldum uzun zaman oldu aslında ama ben bir türlü bu tarifi ekleyemedim sanırım gidemediğim için hevesim kırıldı bu tarifi de hep göz ardı ettim Eşim Ankara'da olsaydı giderdik dedi ama oğlum çok küçük olduğu için zaman ayırmam mümkün değil tabi.
Telefonda daveti reddetmek zorunda kaldım yedeklerden seçeriz o zaman dediler kısmet hemen telefonu kapatıp eşimi aradım ee gitseydin ya demez mi (nasıl gideceksem )neyse artık başka bahara dedim :)
Tarifim tavuk sarma sever misiniz bilmiyorum ben çok severim eşim hiç sevmez kızım ehh işte olmasada olur der :) Deneyin bakalım sizde durumlar ne olacak işte malzemeler ve tarifim:)

Malzemeler
  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 paket tavuk fileto
  • 2 diş sarımsak.
  • Tuz.
  • Karabiber.
  • Pulbiber.
  • Tatlı kırmızı biber.
  • Kekik.
  • Köri,
  • Süt.


Tavuk filetoları keskin bıçak yardımıyla ortadan kesip sarmak için yeterli boyda inceltelim. Bir kaba ezilmiş sarımsak baharatlar 2 kaşık kadar süt ve zeytinyağı ekleyelim filetoları güzelce karıştırıp üzerini sararak buzdolabında en az 1 saat bekletelim. Ispanakları yıkayıp doğrayalım. Soğanı ince ince doğrayalım. Ispanak ve soğanları kavuralım. Tavuk filetoları tek tek içlerine biraz ıspanak yerleştirerek sıkıca saralım kenarlarından açılmaması için kürdanlarla tutturalım az sıvıyağ dökülmüş fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine biraz sıvıyağ sürüp 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarmadan önce kaşar peyniri rendesi serpiştirelim kaşarlar eriyince fırından çıkaralım. Kavrulmuş olan ıspanaklardan 2 kaşık servis tabağına alalım üzerine pişmiş olan tavuk sarmamızı yerleştirelim servis edelim. 


Ama tam bir davet yemeği tavuk kızarıyor lokum gibi bişey oluyor :)
ön yargılı olmayın deneyin derim :)

3 Nisan 2014 Perşembe

Ballı Muzlu Kakaolu Krepler

Tek atımlık lezzet lokmaları bunlar yoksa lezzet bombalarımı demeliyim :) 
Yapın çoçuklarınıza yemeye doyamayacaklar emin olun hatta kakao yerine aktardan keçiboynuzu tozuda alabilirsiniz daha bir besleyici olur işte o zaman tam bomba olur :)


Malzemeler

  • 2 yumurta,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 yemek kaşığı dolusu şeker,
  • 4 yemek kaşığı un (dolu dolu),
  • 1,5 yemek kaşığı kakao,
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Vanilya
  • İçi için bal istediğiniz miktarda olabilir.
  • 2 adet muz
Krep malzemelerini bir kaba alıp boza kıvamına gelene kadar çırpın. Krep tavasına veya yapışmaz bir tavaya çok az sıvı yağ dökün ve yağın kızmasını bekleyin. Bu yağı bir defaya mahsus döküyoruz diğer krepleri yaparken dökmüyoruz. 1 kepçe krep hamurundan alıp tavaya döküp yaydıralım alt üst ederek pişirelim.
Bütün krepler piştikten sonra içlerine biraz bal sürerek muzla rulo yaparak sarın ve resimde gördüğünüz gibi birer santim kalınlığında kesin ek yerlerinin alt kısmına gelmesine dikkat edin ki açılmasın. Üzerlerine tekrar bal gezdirin ben hindistan cevizi serpiştirip servis yapın.

Afiyet olsun :)

2 Nisan 2014 Çarşamba

Patatesli Hamsi Kapama

Mutlaka denemenizi tavsiye edeceğim bir Hamsi tarifi...
Biz alışmışız balığı al kızart ye kızartmak zor mu geldi ev kokmasın o zaman fırına sür başka birşey yapmıyoruz...
Daha önce 2 kez (çünkü yapması zor ) Hamsi pilavı yapmıştım ama o kadar uğraştırıyorki kılçıkları ayıklamak çok sıkıcı hiç bana göre değil geçenlerde eşim Hamsi almış ne yapsam ne yapsam diye gezerken Hamsi pilavı yapsana dedi ne zamandır yapmıyorsun ben çoçuklara bakarım tamam dedim ama nette daha önce bu patatesli kapama yı görmüştüm bunuda denemek istedim kesinlikle mükemmel oldu bundan sonra fırsat buldukça yapacağım bir tarif biz pilavdan daha çok sevdik bu kapamayı kılçıksız olduğu içinde Yağmur nisa'm da rahat rahat yedi ben küçük güveçlerde porsiyonluk yaptım ama siz isterseniz başka kalıplarda tek büyük oalrak yapabilirsiniz dilim leyerek servis edersiniz. tek zor tarafı kılçıkları ayırmak onuda eşiniz yaparsa süper olur işte :)                          
Malzemeler
  • 1 kilo Hamsi
  • 5 adet patates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • Tuz karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Porsiyonluk hazırlamak için küçük güveç kaseleri
  • 1 adet limon

 Hamsiler yıkanır, temizlenir ve kılçıkları çıkartılır.
Patatesler rendelenir. Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır.
Ocağa Soğan ve sarımsak alınır kavrulur patatesler eklenir tuz ve karabiber eklenerek kavrulur.
Hamsiler güveç kasesinin alt kısmına sırt kısımları dışa gelecek şekilde dizilir.
 Orta kısımlarına patatesli harçtan 2 kaşık eklenir ve hamsinin dışa sarkan kısımları ile kapatılır.
 Eğer boşluk kalırsa bir kaç hamsi ekleyerek kapatın. bazı hamsiler çok küçük oluyor. Az sıvıyağ gezdirin limon suyu sıkın ve 180 derece fırında hamsiler pişene kadar fırınlayın. Servis ederken kaseleri ters çevirip servis edeceğiniz  tabağa çıkartın.Kolay çıkıyor merak etmeyin:) afiyet şifa olsun :)


Sihirli Kahvaltı Kuleleri

Günaydın:)

Ben yazmaya başlayana kadar öğlen oldu tabi neyse
Bugün Yağmur'un kahvaltılaırndan bir örnek paylaşmak istedim siiznle bazen iştahımız olmuyor yemek istemiyor yada hergün yediği yumurtadan sıkılıyor işte o zaman biz onunla sihir yapıyoruz mutfakta ve böyle lezzetli kuleler hazırlıyoruz sonra iştahla yiyruz tavsiye ederim.
Aslında her zaman yapılan şeyler ama şekil değiştirince çoçuklarında ilgisini çekiyor tabi mesela Yağmur nisa'm peynir yemez sevmez çok peynir seçer bende bböyle yumurta içinde yada kreplerde vs yediriyorum. işte sihirli kulelerimiz :)

Malzemeler

  • 1 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
  • 2 adet zeytin
  • 1 adet havuç
Patateslerin kabuklarını soyun, halka halka doğrayıp kızartın. 
Havuçların kabuklarını soyun halka doğrayıp kızartın. 
Yumurtayı cam bir kasede çırpın içine beyaz peyniri ufalayıp karıştırın. 
Az sıvıyağ döktüğünüz tavada kızartın.

Servis tabağına ilk olarak patatesleri döşeyin 
üzerlerine 1′er kaşık peynirli yumurta ekleyin 
üzerine havuç halkları ve çekirdeği çıkarılmış zeytinlerle süsleyip servis edin.
Zeytini çok seviyoruz ama siyah zeytini bazen yemek istemiyor ama bu şekild eyapınca bizim kulelerin üzerindeki zeytin şapkaları hemen uçuyor :) ne demiş Nasreddin Hoca ye kürküm ye :)
tavada yapıp önüne koyuyorsun yemiyor üzerine bi çiçek konduuryorsun bayıla bayıla yiyor çoçuk işte :) sizlerede fikir olsun böyle değişik kahvaltılar çoçuklarımız afiyetle yesin inşalah bool iştahlı günler diliyorum :)

31 Mart 2014 Pazartesi

Poke Cake Delikli Kek

Malzemeler

  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 su bardağı  süt
  • 1 su bardağından bir iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yeteri kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
  • 1 paket kakao
  • Muzlu puding
  • 1 paket krem şanti

 Kek malzemelerini çırpalım borcam yada fırın tepsisinde pişirelim. Kek fırından çıktından 10 dakika kadar sonra aralıklı olarak delikler açalım. “Ben mutfaktaki sebze oyacağını kullandım.” Deliklerden çıkan kek parçalarını bir kasede topladım. Muzlu pudingi tarifin üzerinde yazıldığı şekilde pişirin sürekli karıştırarak ılımasını sağlayın puding ılıdıktan sonra delikleri dolduracak şekilde bütün kekin üzerine yayın.

Dolaba kaldırın 1 saat kadar sonra krem şantiyi çırpın pudingin üzerini kaplayacak şekilde düzleyin. Kalan kek parçalarını elinizle ufalayıp üzerine serpiştirin servis edeceğiniz zamana kadar dolapta bekletin.