22 Nisan 2014 Salı

Çilekli Magnolia

Bir blog furyasını daha kaçırdım sanırım ben sondan katılmayı seviyorum :)
Aslında yapalı epey oldu ama eklemek eklemek işte hemen ekleyemiyorum,bekliyorum sonrada zaman bulamıyorum.
Ne kadar meşhur oldu bu tatlı böyle yapmayan bloggger kaldı mı ki ?

Aslında pekde özel bir tatlı değil ama sunum çok şık olduğu için tam misafirlik bir tatlı
Bu tatlı New york'da meşhur bir tatlı imiş muzlu ve ya çilekli olarak deneyebilirsiniz ben her 2 türlüde denedim muzlu yerken daha güzel, çilekli görüntü oalrak çok güzel :)
Nedense bu sene lezzetli bir çilek alamadım daha hep aldıklarımız ekşimsi,tadsız...


İnternette çok fazla magnolia tarifi var herkes kendine göre değiştirmiş tarifi bende kendimce değiştirip yaptım.
Bisküvi oalrak yulaflı bisküvi kullanabilirsiniz. Bebe bisküvisi veya benim gibi evde varsa petibor bisküvi de kullanabilirsiniz.
Tarifte krema var siz isterseniz kremşanti toz ekleyip çırparakda yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıvı krema 200 ml.
  • 1 küçük paket petibor bisküvisi
  • 1 kase çilek

 Sütü bir tencereye alın ve krema hariç diğer malzemeyi karıştırın, çırpma teli ile karıştırarak pişirin. Ocaktan indirdikten sonra vanilya ve sıvı kremayı ekleyin mikser ile çırpın.
petibor bisküvilerini robottan geçirin. Çilekleri yıkayıp dilimleyin. Kuplara bisküvi,puding olarak sırayla pay edin kenarlarını çilek dilimleri süsleyin. Buzdolabında 2 saat kadar bekletip servis edebilirsiniz.

Hazırlaması çok kolay. Sunumu ile misafirlerinizin çok beğeneceği bir tatlı tarifi çilek zamanı bol bol yapıp ikram etmeyi ihmal etmeyin derim.

Afiyet şifa olsun...

19 Nisan 2014 Cumartesi

Bazlamadan Ağaçlar hemde peynirli :)

Kahvaltı en sevdiğim öğündür.
Hiç kalkmadan 2 saat oturabilirim yavaş yavaş sohbetle yudum yudum çay ile ahh birde balkondaysa tamam işte dokunmayın bana :)
Hafta içide mutlaka birşeyler yaparım kızımla başbaşa yeriz onuda alıştırıyorum kahvaltı önemlidir, Yumurta yenmelidir peynir ye, süt iç , off anneeee :)
Geçen bir video izledim kahkahalarla tabi sizde mutlaka izlemişsinizdir ama izlemeyenler için paylaşmak istedim. O TABAK BİTECEKKKK :)
İzlemek için tıklayın...


Bütün anneler kendisini görüyordur bu videoda eminim :)
neyse tarifimi vereyim çoçuklara peynir yedirmenin en güzle yollarından biridir süslemek benim kızım pek peynir sevmez bende böyle şeyler yaparak yediriyorum işte altı yumuşacık bazlama ekmeği üzeri peynirr süslemesi size kalmış benim kullandığım peynir otlu peynirdi eritip kullandım ama siz isterseniz krem peynir alarak kolayca sürüp yapabilirsiniz üzerini istediğiniz gibi süsleyin ben sosis koydum ortasınada yarış yumurtası yaptık (haşlanmış yumurta) sonra afiyetle yedik :)



Malzemeler

  • 1 adet bazlama
  • Krem peynir
  • Maydanoz
  • Çubuk kraker
  • Sosis

Bazlamayı bıçak yardımı ile enine ikiye ayırın. Bu iki daireyi üçgen parçalara bölün. Bir kasede krem peynir ile ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Üçgenlerin üzerine sürün. Servis tabağına dizin.
Çubuk krakerleri alt kısımlarına yerleştirin sosis ile süsleyip Çam ağacı kanepelerinizi servis edin isterseniz dereotu ile de süsleyebilirsiniz. 


Dereotu ile süsleyince tam ağaç gibi oluyor ama ben Kızım sevmez diye yapamadım tabi siz kahvaltıya misafir geleceği zaman öyle yapın :)
 Bu arada yarış yumurta nedir onuda yazayım belki siiznde işinize yarar haşlanmış yumurtayı çoçuklar pek sevmez Yağmur Nisa yerdi ama sıkılırdı.
Halamız bir gün kahvaltıda gel bakalım kimin yumurtası kırılacak tokuşturalım dedi baktık Yağmur pek eğlendi severekde yedi şimdi hafta sonları yapıyoruz babasıyla yarış yapıp hem eğlenip hemde yiyorlar yumurta yemeyen çoçuklar için denenmeli bence :)


Afiyetle...
Mutlu Hafta sonlarıı ......

18 Nisan 2014 Cuma

Kış Dondurması

İsminden de belli olduğu gibi biz bunu yapalı epey oldu ama tembel ben ancak ekliyorum
Çoçukların dondurma merakı bitmez. Kışın Yağmur nisa dondurma istedi bende almak istemedim yazın alırız havalar ısınsın dedim tamam dedi ısrar etmedi ama ben üzüldüm tabi öyle olunca ama anne fındıklı dondurma alalım demişti birde tamam demiştim.
Akşam oldu unutmadım tabi almakda istemiyorum soğuk dedim gel seninle dondurma yapalım :)
Alt tabana kek üzerine kremşanti üzerinede bol fındık ve damla çikolatalar sonra attık dolaba soğuyuncada doya doya yedi bol fındıklı dondurmasını :)

Malzemeler

  • 1 adet hazır meyveli kek (evde kek varsa oda olur)
  • 1 paket krem şanti
  • Fındık
  • Damla çikolata
  • Portakal suyu (keki ıslatmak için)

 Keki 4 adet kaseye elinizle iri parçalara bölerek pay edin. Portakal suyu ile azar azar kekleri ıslatın. Krem şantiyi tarifinde yazan süt miktarına göre çırpın.
Keklerin üzerine sıkarak şekil verin. Üzerine bol fındık ve damla çikolata serpiştirin. Dolapta en az 2 saat bekletip servis edin. 


17 Nisan 2014 Perşembe

Keçe Çerçeve Buzdolabı Magneti

Yine bir çerçeve :) yine bir magnet :)
Bu defa erkek temalı arabalı balonlu :)
Efe'miz için yaptık bunuda
güzel günlerde kullansınlar...


16 Nisan 2014 Çarşamba

" 6 kişiye hediye "

Dermobakım.com ve bakımblog işbirliği ile hazırlanmış bir etkinlik
Kazanan 6 kişiden biri olursam bu http://www.dermobakim.com/avene-spf-50-children-cocuklar-icin-koruyucu-sprey-200-ml.html#0  linkteki güneş spreyini ü
 alacağım.
yaz geliyor çoçukları güneşten korumak lazım :)
herşeyin fazlası zarar :)
sizde katılmak isterseniz
avene ürünleirni incelemek için tıklayın.

 

Hurmalı Lokumlar

Evde annemin getirdiği hurmalar vardı bir ara o kadar çok yemişimki soğudum yiyemiyordum evde dolapta duruyordu çok faydalı olduğunu biliyorum ne yapsam diye düşünürken petibörle karıştırmak iyi olur diye düşündüm sonuç başarılı ben 4 parçaya bölüp uzun uzun yaptım sucuk gibi buzluğa attım kahve yanına çıkarıp biraz dilimliyorum harika oluyor tek atımlık lokmalar kesinlikle tavsiye ediyorum mutlaka deneyin..

Malzemeler

  • 1 Çorba kasesi çekirdeği çıkarılmış hurma
  • 1 paket petibör bisküvi
  • Yarım çay bardağı sıcak su

 Petibör bisküvileri iri parçalar halinde kırın. Hurmaları ekleyip karıştırın. Sıcak suyu az az ekleyip yumuşak bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Bisküvileri çok fazla ezmemeye özen gösterin.
 Portakal büyüklüğünde bir parça alıp buz dolabı poşetine koyun elinizle sıkarak uzun rulo yapın. Ben 3 ayrı poşete koydum. 2-3 santimlik lokumlar oldu. Buzluğa atın servis edeceğiniz zaman çıkarıp dilimleyin.

Ben fındık,fıstık eklemek istemedim yerken hurmanın tadı gelsin istedim siz isterseniz ekleyebilir siniz ama bu şekilde sade olarak çok güzel..

 

15 Nisan 2014 Salı

Keçe Çerçeve Buzdolabı Magneti

Uzun bir aradan sonra bir el işi paylaşıyorum :)
Geçenlerde boş bir vaktimizde kızımla yaptık bu çerçeveyi Melek ablamıza hediye buzdolabına taksın resmiyle diye :)
kalın keçem beyaz vardı mecburen beyaz oldu ama bu kalıpla pembe,kırmızı,mor renklerde çok daha güzel çerceveler yapılabilir bizim ki biraz acele oldu ama yinede güzel olmuş değil mi:)
İyi günlerde kullansın Melek ablamız bizi hatırlasın hep :)


Domates Soslu Kabak Kavurma

Kahvaltıda kızartma sevenlerden misiniz?

Ben çok severim, patates,Kabak,Havuç...
Domates sosluda güzel oluyor  hep pasta,börek ,yemek tarifi vermeyelim arada böyle kolay tariflerde yazmak lazım değil mi :) bu da tarif mi amaaan demeyin görünce aklına gelip yapanlar var :)


Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
 Kabakları halka halka soyun. Her halkayı dörde bölün. Yapışmaz bir tavada az sıvıyağ dökerek kabaklar pişene kadar (çok sık karıştırmadan) kavurun. Domatesleri rendeleyin. Sarımsağı ezin.
 Kabaklar piştikten sonra içine domates, sarımsak tuz ve karabiber ekleyerek kısık ateşte 7-8 dakika pişirin.
İsterseniz sarımsak eklemdende yapabilir siniz sadece kahvaltı için değil akşam yemeği içinde güzel bir tercih :)

14 Nisan 2014 Pazartesi

Tavuk Kapama (Tavuk Büryan)

Tavuk Büryan çok sevdiğim bir pilavdır annem genelde misafir geleceği zaman yapardı bazen kırmızı et ile bazen tavuk eti o genelde pirinçle yapar ama ben bulgur ve pirinç karışık yapıyorum bu şekilde daha çok seviyorum nedense beyaz pilav pek sevmiyorum böyle değişik pilavlar daha çok hoşuma gidiyor o yüzdende çeşit çeşit pilavlar yaparım eşim her ne kadar nohutlu pilav, nohutlu pilav diye söylenip dursada :)
Biz bu pilavın ismini Kapama olarak biliriz ama İnternette genelde Büryan adı ile biliniyor yöre yöre değişiyor tabi isimler.
Bu pilavı akşam yemeğine tek oalrakta yapabilirsiniz gerçekten sofrayı dolduruyor çorba,salata yoğurt ve Büryan :)
Mutlaka kemikli et kullanmanızı öneririm ve mutlaka deneyin derim vazgeçemeyeceğiniz yemekler arasına girecektir eminim...

Malzemeler

  • 1 bardak pirinç
  • 1 bardak pilavlık bulgur
  • Tereyağ
  • Sıvıyağ
  • Kemikli tavuk eti
  • Karabiber
  • Nane

Tavukları haşlayın.
Pirinci en az 30 dakika suda bekletin.
1 yemek kaşığı tereyağ ve göz kararı sıvıya bir tencereye ekleyip eritin.
Pirinç ve bulguru ekleyip tane tane olana kadar kavurun.
Tuz karabiber ve nane ekleyip ocağı kapatın. Fırın tepsisine yayın.
Haşlanmış tavuk etlerini aralıklı yerleştirin.
Pirinçlerin üzerine çıkacak kadar ılık su ekleyip 200 derece fırında suyunu çekip pirinç ve bulgur pişene kadar pişirin. Suyunu çeker çekmez çıkarmayın tavuklarda biraz kızarsın çok tutmayın fırında kurumasın sıcak servis yapın. 
Ben bazende pirinçlerle birlikte 1 orta boy kuru soğanda kavuruyorum isterseniz sizde ekleyebilirsiniz.

13 Nisan 2014 Pazar

Süzme Yoğurtlu Ispanak

  • Yarım kg ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 kaşık süzme yoğurt


Ispanaklar yıkanır doğranır. Soğan yemeklik doğranır. Az sıvıyağ eklenen tavada soğanlar kavrulur ıspanaklar da eklenerek kavrulur.
 Sarımsakların kabukları soyulup ezilir ve yoğurt ile çırpılır. Az tuz eklenir ıspanaklarla karıştırılır ve servis tabaklarına pay edilir.