28 Kasım 2016 Pazartesi

Ispanaklı Rulo Börek


Malzemeler
yarım kg yıkanmış doğranmış ıspanak
1 adet soğan
250 gr lor peyniri
pul biber,karabiber tuz
1 paket yufka

sosu için
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı ılık su


soğanı ince ince yemeklik doğrayın ıspanakları ekleyin tuz ilave edip elinizle biraz ovuşturun çıkan suyu sıkarak ıspnakaları başka bir kaba alın karabiber,pul biber ve loru ilave edip karıştırın.

sos için malzemeleri bir kasede çırpın.

iilk yufkayı açın içine sosdan sürün yufkayı ikiye katlayın düz kısmına iç harçtan koyarak yufkayı rulo sarın 4 parmağınızın boyunda bıçakla dilimleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin yufkalar bitene kadar işleme devam edin .
Kalan sosu böreklerin üzerine sürün 200 derece fırında börekler kızarana kadar pişirin.
afiyet olsun.

21 Kasım 2016 Pazartesi

Atom Kurabiye

Nefis bir tarif veriyorum bugün sizlere mutlaka deneyin bayılacaksınız hani ağzınıza attığınızda dağılan içinden harikalar fışkıran bir kurabiye :)


Malzemeler

150gr tereyağ veya margarin
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı hamur kabartma tozu
4 su bardağı un

iç malzemeleri

kuru kayısı
damla çikolata
kuru üzüm
ceviz içi
kuru incir

3-5 diye rakam vermek istemiyorum siz göz kararı hazırlayın kurukayısı ve inciri küp küp doğruyoruz
cevizi iri iri kırıyoruz.


Hamurun malzemelerini yoğurup hazırlayın.
şekil vermek için limon sıkacağının iç tarafını kullanıyoruz.
fırça ile limon sıkacağının iç tarafını yağlayın strech poşet geçirip elinizde güzelce yerleştirin hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp yerleştirin elinizle orta kısmından bastırarak oyun ve hamurun kenar kısımlara güzelce yerleşmesini sağlayın içine 1 tatlı kaşığı iç malzemeden koyup hamurun taban kısmını kapatın strec poşeti hafif çekiştirerek kurabiyemizi kalıptan çıkarın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin 200 derece fırında altı pembeleşene kadar pişirin.
servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpebilirisniz afiyet olsun...

20 Kasım 2016 Pazar

penye ip ve penye ipten puset yapımı

Selam
son zamanlarda pek moda oldu bu penye ipler ilk başlarda benim ilgimi çekmedi ama baktım herkes örüyor :) konu komşu,instagram,blogcanlar,face dedim bende bir el atayım :)
3 sepet ördüm bir bebek puseti ördüm birde oyuncak sepeti başladım ama o daha bitmedi
puseti kızım için ördüm bebekleriyle oynarken kullansın diye çokda sevimli oldu :) penye iplere gelince örmesi zevkli kalın yapılı bir ip olduğu için örüdğünüz iş çabuk bitiyor ama örmesi yorucu benim kolum koptu şu puseti bitirene kadar 8 numara tığ kullandım 1 kilo kadar ip gitti bu pusete
pusetin yapılışını youtube da videolar var ordan baktım birazda kafamdan uydurdum özellikle üst kapak kısmını amigurumi tecrübelerimden yola çıkarak uydurdum :)

Ben üst kısmına tül ekledim uyudugu zaman üzerini örtüyoruz :)
ipimin devamını bulamadığım için 2 renk yapmak zorunda kaldım bu penye ipler biraz sıkıntılı oluyor o yüzden ne örecekseniz ona göre tam alın ipinizi :)



bahar gibi bir hava vardı bugün  Balıkesir de :)
resimleri bugün çektim taptaze :)
şimdilik hoşçakalın

18 Kasım 2016 Cuma

Kıymalı Lazanya


Malzemeler
10 adet lazanya (haşlanmayandan)

iç malzemesi için
yarım kg kıyma
1 adet kuru soğan
2 sivri biber
3 kaşık domates rendesi
6-7 dal maydonoz
tuz,karabiber


Beşamel sosu için
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt


ilk olarak iç harcı hazırlıyoruz soğnaı yemeklik doğrayın sıvıyağ ekleyip biraz kavurun ince doğradığınız biberleride ilave edin
kıymayıda ekleyip kavurmaya devam edin.
Ben domates rendesi kullandım siz isterseniz salça veya domates kullanabilirsiniz
baharatlarıda ekleyip ocağı kapatalım.

Beşamel sosu hazırlayalım.
un ve tereyağını yapışmaz bir tavaya alıp kısık ateşte un kokusu gidene kadar kavuralım
sütü yavaş yavaş ilave edip hızlı hızlı karıştıralım topak olmasın eğer topak olursa mikserle çırpıp açabilirsiniz.biraz tuz eklemeyi unutmayın.

tepsiyi yağlayın tabana bir kat lazanya yerleştirin beşamel sos ve üzerine kıymalı harçtan ilave edin tekrar bir parça lazanya yerleştirin bu şekilde lazanyaları bitirin. en üst kata beşamel sos ve kaşar rendesi sürüp 200 derece fırında 20 dk kadar pişirin isterseniz ara katlarada kaşar peyniri serpiştirebilirsiniz daha yumuşak ve güzel oluyor afiyet olsun .


17 Kasım 2016 Perşembe

Yeşilçayı nasıl tüketirsiniz?

Yeşil çay içer misiniz ?
Peki sever misiniz :) yoksa sizde aa ben siyah çaydan vazgeçemem diyenlerden misiniz :)
Yeşil çayın faydalarını artık herkes biliyor ama genel olarak zayıflattığı düşüncesiyle tüketiliyor
faydalarını genel olarak özetleyecek olursak


  • Güçlü bir antioksidandır
  • Kansere karşı koruma sağlar
  • Kötü kolesterolü düşürür
  • Kalp sağlığına iyi gelir
  • Kan basıncını düşürür
  • Diş çürüklerini önler
  • Diş eti hastalıklarına karşı koruma sağlar
  • Metabolizmayı hızlandırır
  • Kilo vermeye yardımcı olur
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
oldukça faydalı öyle değil mi :)
peki siz nasıl demliyorsunuz sade olarak içmek biraz zor acımsı bir tadı var fakat içine limon ve soda eklendiği zaman tadı güzelleşiyor 


yeşilçayı aktardan almayı tercih ediyorum poşet çaydan daha güzel 100 gr 4 tl ye alıyorum 

malzemeler
2 tatlı kaşığı yeşilçay
yarım limon
1 sade maden suyu
1 litre kaynamış su


1 litre kaynamış suya sodayı ekleyin
yeşilçayı ilave edin
limonu dilimleyip kapağı kapatın.
gün içinde ara ara içerek tüketin 

Hergün düzenli olarak bu karışımı içerek kilo verebiliyormuşsunuz :) ben kilo vermedim sanırım bünyem yeşilçaya alışkın olduğu için :) ama sevdiğim için hergün yeşilçay içiyorum.

ben bu tarifi yazın yapıyorum kış için tarifim ayrı onuda daha sonra paylaşırım :)


ayrıca bu yazıyıda mutlaka okumanızı tavsiye ederim 

Yeşil Çayın Sağlığa Faydaları

Büyük ölçekli insan gruplarıyla yapılan araştırmalar yeşil çayın kansere karşı kullanımı ve kalp sağlığına faydaları alanında umutlandırıcı sonuçlar vermektedir. Ancak bu araştırmaların çoğunluğu yeşil çayın günlük olarak kullanıldığı Asya ülkeleri kaynaklıdır. Bu da araştırmaya katılan insanların daha fazla balık tüketmesi ve yemeklerinde soya kullanması nedeniyle batı toplumlarından farklı sonuçlar elde edilebileceği ihtimalini ortaya koymaktadır. Bilim çevrelerinin birleştiği ana nokta ise yeşil çayın güçlü antioksidan etkisiyle, çeşitli hastalıklara ve var olan hastalıkların yayılmasına neden olan serbest radikalleri temizlemesi.
Yeşil Çay ve Zayıflama: Yeşil çayın zayıflama üzerine etkisi konusunda yapılan araştırmaların yeşil çayın açlık hissini bastırdığı, metabolizmayı hızlandırdığı ve güçlü antioksidan etkisiyle yağı parçalayarak birikime engel olduğu yönünde sonuçları bulunmaktadır. Özellikle bel bölgesindeki yağlanmayı engelleyen yeşil çay bu sayede kalp krizi riskini de azaltmaktadır. Tabii kilo vermek için yeşil çay tek başına yeterli değildir. Etkisini arttırabilmek için düzenli egzersiz yapmak ve tüketilen kalorilerin kontrol edildiği bir beslenme programını takip etmek gereklidir.
Hipertansiyon ve Yeşil Çay: Böbrekler tarafından salgılanan ve hipertansiyonun ana nedenleri arasında yer alan anjiyotensin dönüştürücü enzimin (angiotension converting enzyme – ACE) etkileri yeşil çayla hafifletilebiliyor. Buna bağlı olarak kan basıncı normal seviyelerinde seyrettiği için kalp krizi ve inme riskini düzenli yeşil çay tüketimi ile azaltmak mümkün. Hayvanlar ve insanlar üzerinde yapılmış ve yayınlanmış bu araştırmalarda yeşil çay çay olarak değil yeşil çay özü olarak kullanılmış.
Kolesterol ve Yeşil Çay: Damar tıkanıklığına yol açan LDL kolesterolün birikmesini engellemeye yardımcı olan yeşil çay aynı zamanda tromboz olarak bilinen anormal kan pıhtılaşması nedeniyle görülen damar tıkanıklığı riskini de azaltıyor.
Yeşil Çayın Antioksidan Etkisi: Yeşil çay içinde bulunan bir antioksidan olan kateşin DNA hasarı, kanser, kan pıhtılaşması ve ateroskleroz gibi ciddi hastalıklara katkıda bulunan serbest radikallerin temizlenmesini hızlandırıyor. Bu antioksidanlar yeşil çayda daha konsantre çünkü yeşil çay yaprakları siyah çaya göre daha az işleniyor.
Kanser ve Yeşil Çay: İnsanlar üzerinde yapılan araştırmalar günde 2 bardak yeşil çay içmenin kanser gelişimini engellediğini ortaya koymaktadır. Ancak bu çalışmaların sayısı henüz yetersiz olarak kabul edilmektedir.
İlk çalışma; 1. ve 2. evre göğüs kanseri olan 500 Japon kadın üzerinde yapılmıştır. Çalışma sonucuna göre ameliyat öncesi ve sonrası arttırılan yeşil çay tüketiminin kanserin nüks etme oranını düşürdüğü belirlenmiş.
Çin’de yapılan bir diğer araştırmada ise yeşil çay içmenin mide kanseri, yemek borusu kanseri, prostat kanseri, pankreas kanseri ve kolorektal kansere yakalanma riskini azalttığı sonucu elde edilmiş.
Son olarak, günde 2 bardak yeşil çay tüketmenin akciğer kanserine yakalanma riskini %18 oranında azalttığı bu alanda yapılan 22 çalışmanın sonucu olarak belirlenmiş.
Diş Sağlığı ve Yeşil Çay: Diş çürümesinin ana nedeni olan diş yüzeyinde biriken ve plak tabakası oluşturan bakterilerin düzenli yeşil çay tüketimiyle azaltılabildiği çeşitli araştırmaların sonucu olarak bilimsel dergilerde yayınlanmıştır. Yeşil çay bakteri birikimini engellediği gibi diş eti hastalıklarıyla mücadelede etkin bir yöntem olarak yıllardır kullanılmaktadır.


23 Ekim 2016 Pazar

Waffle Tarifi


Merhabalar bahar gibi bir pazar gününden :) kış geldi nerdeyse ama havalar hala güneşli hem soğyk hem güneşli hem sıcak bir değişik havalar işte tabi bu mevsim geçişlerindne dolayı herkes hasta :) 
geçen yıl cookplustan waffle makinesi aldım sık sık evde kullanıyorum tarifini eklemeye fırsatım olmamıştı bugün sizlerle paylaşmak istedim eğer waffle makineniz yoksa tost makşnesindede yapabilirsiniz ben eskiden tost makinesinde yapıyordum tabi şekil bozukluğu oluyor ama lezzeti güzel oluyor:)
Ama sakın tavada denemeyin çünkü yumuşak pancake gibi oluyor waffle tadı vermiyor.
Ben çok karışık waafle sevmiyorum o yüzden muz ve çilek kullandım ve sade dondurma :) dondurmam Balkes :) Balıkesir'liler bilir meşhurdur Balkes'in dondurması :)

 Malzemeler

2 yumurta 
1 yemek kaşığı tozşeker
1 çimdik tuz
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu

üzeri için 

nutella
muz
çilek 
dondurma 
sevdiğiniz meyve ve şekerlemeler 



bu tarifi çoçuklar malzemesiz olarakda çok seviyor bazen makinede pişiriyorum öyle yiyorlar tavsiye ederim:)
denemek isteyenlere afiyet olsun efendim sevgiler :)


13 Ağustos 2016 Cumartesi

Takı kutumu yeniledim

Merhabalar yine bir geridönüşümle geldim sıcaklarda örgü vb yapılmıyor bu aralar böyle ıvır zıvır işlerle uğraşıyorum ..
Bu plastik çekmeceli kutuları bilirsiniz birçoğunuzun evinde vardır ben bu kutuyu yıllar önce Kıbrıs'tan almıştım takılarımı koymak için kullanıyorum rengini pek sevmiyordum atmayada kıyamıyordum mutfağım için aldığım yapışkanlı folyolardan ufak parçalar artınca aklıma esti yetermi yetmezmi diyerek başladım kaplamaya çok şükür yetti :) kutumda yenilendi çok daha şık oldu böylece şimdi daha çok severek kullanıyorum :)