portakalagaci.com adresinde görüp denediğim bir tatlı,elma genelde herzaman evde bulunan bir meyve tarçın ve cevizle de birleşince gerçekten nefis oluyor yapacak olanlara kolay
gelsin..
malzemeler
- 750ml süt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 4 adet sarı elma
- toz şeker
- 8 pötibör bisküvi
- hindistan cevizi
içine
dövülmüş ceviz,tarçın
Hazırlanışı
Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın. Yayvan bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Yarılarına gelecek kadar su ekleyip 5-10 DK pişirin. Fazla yumuşamasın dağılabiliyor.Muhallebiyi tarife göre pişirin
İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen elmaları sırayla alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir pötibör bisküvi kapatın Bisküvi altta kalacak şekilde borcama dizin.
Hepsini dizince kremayı üzerlerini ve aralardaki boşlukları kapatacak şekilde dökün. Hindistan cevizi serperek buzdolabında soğumaya bırakın.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınız benim için değerli...