malzemeler
- 4 adet patates
- 1 yumurta
- un
- tuz
- dere otu
- karabiber
- kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
önce patatesler haşlanır kabukları soyulur ve rendelenir içine un yumurta baharat ve diğer malzemeler eklenir isterseniz kaşar peyniri ve maydonozda ekleyebilrisiniz ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılıp kızgın yağda kızartılır bol yağda kızarırsa güzel oluyor kızaranlar hemen üste çıkıyor aynı tarifi kabaklada yapabilrisiniz patates yerine kabak kullanarak çoçuklar için hem değişik bir yemek oluyor ilk kızardığında çıtır çıtır oluyor ama 1-2 saat sonra yumuşacık köfteler oluyor şekil verirken ele çok yapışıyor hamur elinizi sık sık ıslatarak yuvarlakları yaparsanız daha rahat olur :)
isterseniz domatesli sos yaparak da servis edebilirsiniz ben sos olarak domates rendesi çok az ketçap pul biber ve kırmızı biberi biraz kavurdum üzerini maydanozla süsledim
ilk yaptığımda kızım yemedi çok üzülmüştüm onujn için yapmıştım çünkü ama soğuduktan sonra çok beğendi bol bol yedi yumuşak hali daha güzeldi :)
ellerine sağlık patates her şeye yakışıyor
YanıtlaSilsevgiler
evet olmazsa olmazlardan :)teşekkür ederim
YanıtlaSilay bu patates çok guzel gorununuyor elleri saglık bende beklerım canım senı
YanıtlaSil