malzemeler
- 3 kuru soğan,
- yarım su bardağı pirinç
- yarım su bardağı pilavlık bulgur
- dere otu ve maydonoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı yeni bahar
- kırmızı biber(10 adet kadar)
- yarım litre sıcak su
hazırlanışı:
1. soğanları ince ince doğrayıp biraz kavuruyoruz sonra yarım su bardağı pirinci, yarım su bardağı bulguru, 1 tatlı kaşığı karabiberi, 1 tatlı kaşığı kuru naneyi, 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1 tatlı kaşığı yeni baharı 1 çay bardağı sızma zeytinyağını ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek kavuruyoruz sonra tencerenin kapağını kapatıp demlenmesini ve soğumasını bekliyoruz.soğuduktan sonra ince doğranmış dereotu ve maydonoz ekliyoruz
2. biberleri yıkayıp tepelerini yuvarlak biçimde kesin, çekirdeklerini çıkartın.
3. biberleri iç malzemesiyle üzerlerinde bir parmak boşluk kalacak şeklide doldurun.
4. biberleri ağız kısımları yukarı gelecek şekilde bir tencereye dizin. isterseniz domates yada biberlerin üst kısımlarıyla kapatabilrisniz ben domates kullandım tencereye yarım litresıcak su ekleyin. tencerenin altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
afiyet olsun .......
domates soslu kaşarlı patlıcan kızartma
2 adet patlıcan uzun uzun doğranır ve kızartılır
üzeri için :
DOMATES SOSU:
2adet soğan
3 adet domates rendelenir
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz,karabiber,kekik
soğanlar kavrulur.domates rendesi eklenir tüm malzemeler domates suyunu çekene kadar pişirilir,ve kızartmış olduğunuz patlıcanların üstüne dökülür.kaşar rendesi eklenir ve kapak kapatılır kaşar erir ve afiyetle yenir:)))
3 adet domates rendelenir
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz,karabiber,kekik
soğanlar kavrulur.domates rendesi eklenir tüm malzemeler domates suyunu çekene kadar pişirilir,ve kızartmış olduğunuz patlıcanların üstüne dökülür.kaşar rendesi eklenir ve kapak kapatılır kaşar erir ve afiyetle yenir:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınız benim için değerli...