malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış pirinç(evde varsa artan pilav)
- yarım kg kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- maydonoz
- karabiber
- tuz
- yenibahar
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı un
Pirinci yıkayın.1,5 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın,sonra suyunu süzün.Soğanları küp şeklinde ince doğrayın.Kıymayı 2 eşit parçaya ayırın.
soğanları pembeleştirin ve yarım kıymayı ilave ederek kavurun.
Maydanozu çok ince kıyın.
Kavrulan kıymayı soğuduktan sonra,kalan çiğ kıyma,haşlanmış pirinç,maydanoz,karabiber,tuz, ve yenibahar ekleyerek iyice yoğurun.
Köfte harcından parçalar alın ve ıslattığınız avucunuzda yuvarlayın.Yassılaştırarak oval köfteler yapın.Tüm köfteleri bitirdikten sonra once una,sonra çırpılmış yumurtaya bulayıpkızgın yağda her iki tarafı da altın sarısı olacak şekilde kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınız benim için değerli...