MALZEMELER
2 adet orta boy ayva
1,5 su bardağına yakın su
1 adet çubuk tarçın(isteğe bağlı)
2 su bardağı toz şeker
ceviz içi
kaymak (krem şanti veya dondurmada olabilir)
kırmızı gıda boyası (ben tercih etmiyorum )
öncelikle ayvamız güzel olmalı hani ekmek gibi derler ya öyle lezzetli olmalı ekşi buruk ayvalarla yaparsak tadınıda etkileyecektir.şimdi ayvaları yıkayıp,kabuklarını soyalım,çekirdek yuvasını çıkarıp hepsini bir tencereye dizelim çekirdeklerini de
pişirirken renk vermesi için kullanacağız. tarçını,çekirdekleri boş kalan yerlere yerleştirip
suyunu ekleyelim ve kısık ateşte kaynamaya bırakalım.Su bir taşım
kaynadıktan sonra eşit bir şekilde toz şekerini de üstlerine dökelim ve kapağını
kapatıp,en kısık ateşte pişmeye bırakalım.Ben yaklaşık 1 saat 30 dakika
pişirdim,sizinki de hemen hemen aynı sürede pişecektir,çünkü
rengini ve kıvamını ancak bu sürede alıyor.Ara ara mutlaka kontrol
etmeliyiz,dibi tutmasın.
Arada şerbetten ayvaların üzerine dökelim,
Tatlımız piştikten sonra servis tabağına alalım, şerbetini de üzerine dökelim ve soğumaya bırakalım.
Ortasına kaymak koyup cevizle süsleyip soğuk olarak servis edelim. afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınız benim için değerli...