25 Ocak 2013 Cuma

Portakal soslu kek

 

 malzemeler

  •  3 tane yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

 Sos malzemeleri;

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 3 tatlı kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker

Yumurta ve şekeri mikserle köpük olana kadar çırpalım. 
Portakal suyu ve sıvı yağı ilave edelim. 
Çırpmaya devam edelim.
 Un ve kabartma tozunu ekleyelim. Bolca çırpalım.
 Portakal kabuğu rendesini en son ilave edip hafif çırpalım. 
Kekimizi yağlanmış kalıba dökelim. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

Sos için malzemeleri bir tencereye koyarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Kek fırından çıkıp soğuduğunda üzerine döküyoruz. Portakal soslu kek hazır. Afiyet olsun.


Not : Kekimizin sosunu kekimiz fırından çıktıktan sonra pişirirsek beklerken koyulaşma.
 
 
bu güzel kış günlerinde mis kokulu portakalımız bol bol tüketmeyi ihmal etmeyelim vakti geçiyor artık :)
 
 

1 yorum:

  1. Allahım bloğunuzdaki bu güzel kekleri pastaları görüp de koşarak geldim bloğunuza ve artık yakın takipteyim..:))
    Ellerinize sağlık hepsi ama hepsi mükemmel görünüyor..
    Tanıştığımıza çok memnun oldum. Eğer siz de benim bloğuma buyurur gelirseniz inanın çok sevinirim..
    http://kediminhobidefteri.blogspot.com/

    Görüşmek dileğiyle çok selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...