2 Şubat 2013 Cumartesi

Tencerede pişen fincan keki


Malzemeler

1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı toz şeker
2,5 çay bardağı  un
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
1 adet kabartma tozu
1 paket vanilin

üzeri için: vişne ve krem şanti

kekimizi çırpıp hazırlıyoruz sonra kahve fincanalrının yarılarına gelecek kadar dolduruyoruz.fincanlarımızı bir tencerenin içine diziyoruz. yarınarına gelecek kadar su ile dolduruyoruz tenceremizi. üzeriniz bir bezle kapatıyoruz sonra bezin üzerine kapağı sıkıca kapatıyourz bez koymamızın sebebi oluşan buharın kekleri akıtmaması bez bu oluşan buharı emecektir ocağın altını açıyoruz su kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz. bir süre kaynadıktan sonra bir bıçak yardımıyla keklerimizi kontrol ediyoruz keklerimiz kabaracak fincanlardan taşacaktır :)
piştikten sonra kapağı açın soğusunlar. kenarlarından bıçakla hafif kaldırtın çabucak çıkacaktır. servis tepsisine dizin üzerine krem şanti hazırlayıp birer parça koyun üzerini isterseniz benim yaptığım gibi vişneyle süsleyebilirsiniz çok hoş yaşpasta gibi lezzeti oluyor denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun :)


1 yorum:

  1. Hiç böyle bir tarif duymamıştımmmmm. :] En kısa zamanda yapıcammm! :D çok teşekkürler.. :]

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...