Malzemeler
- 1 kilo bakla
- 1 soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay bardağı domates rendesi (veya 1kaşık salça)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- Dereotu
- Üzeri İçin;
- Sarımsaklı yoğurt
Soğan ince doğranıp zeytin yağında kavrulur. Üzerine yıkanıp doğranmış
baklalar ilave edilir. Tuz,şeker,domates rendesi eklenerek kısık ateşte
sararmaya bırakalım.
Sararan baklaların üzerine 1 bardak su ilave ederek kısık ateşte
pişirmeye devam edelim.Pişen yemek ılınınca üzerine sarımsaklı yoğurt
dökerek servis edelim.
Ellerine sağlık,çok severim:)
YanıtlaSil