17 Nisan 2013 Çarşamba

Taze Bakla Yemeği Tarifi

Malzemeler


  • 1 kilo bakla
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı domates rendesi (veya 1kaşık salça)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Dereotu
  • Üzeri İçin;
  • Sarımsaklı yoğurt
 
 
 Soğan ince doğranıp zeytin yağında kavrulur. Üzerine yıkanıp doğranmış baklalar ilave edilir. Tuz,şeker,domates rendesi eklenerek kısık ateşte sararmaya bırakalım.
 Sararan baklaların üzerine 1 bardak su ilave ederek kısık ateşte pişirmeye devam edelim.Pişen yemek ılınınca üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edelim.

1 yorum:

yorumlarınız benim için değerli...