20 gün olmuş bloguma yazmayalı eklenecek resimler tarifler birikmiş taşınmaydı kontrollerdi derken internete girmeye pek fırsat bulamadım son günlerde dünya telaşı koşturma hiç bitmiyor havalarda ısındı artık sürekli dışarlardayız havalar ısınmışken güzel bir tarif paylaşmak istedim sizlerle limonlu tatlı sevenler için güzel bir tercih ben çok severim hafifi ekşimsi lezzetleri bu tatlıda böyle yanlız seçeceğiniz limon önemli bazı limonların acımtırak bir tadı oluyor limonunuz çok ekşiyse şeker miktarını arttırmakta fayda var
malzemeler
Tabanı İçin :
Kreması için :
Bisküvileri rondodan geçirin margarini eritip güzelce karıştırın tepsinin alt tabanına elinizde bastırarak güzelce döşeyin. 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Krema için bir tencerede unu ve margarini hafif kavurun diğer malzemeleri’de ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin eğer topaklaşırsa mikserle çırpabilirsiniz.
Kremayı bisküvi katının üstüne dökün dolaba koyun. Limonlu üst kat için , tüm malzemeleri tencereye alın.muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirin. Kremanın üzerini kaplayacak şekilde yayın. Servis etmeden önce üzerine hindistan cevizi serpin. limonlu kremanın içinde nişasta olduğu için fazla bekletmeyin hemen üst kata dökün katılaşmasın yaz sıcaklarında serinletici bir tatlı yapmak isteyenlere afiyet olsun
- 1 paket eti burçak bisküvi
- 1 paket sade petibör bisküvi
- 100 gram erimiş margarin.
Kreması için :
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 gram margarin
- 1 paket vanilya
Limon Kreması için:
- 2 limon kabuğu rendesi
- 2 limonun suyu
- 3 su bardağı su
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 dolu dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Bisküvileri rondodan geçirin margarini eritip güzelce karıştırın tepsinin alt tabanına elinizde bastırarak güzelce döşeyin. 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Krema için bir tencerede unu ve margarini hafif kavurun diğer malzemeleri’de ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin eğer topaklaşırsa mikserle çırpabilirsiniz.
Kremayı bisküvi katının üstüne dökün dolaba koyun. Limonlu üst kat için , tüm malzemeleri tencereye alın.muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirin. Kremanın üzerini kaplayacak şekilde yayın. Servis etmeden önce üzerine hindistan cevizi serpin. limonlu kremanın içinde nişasta olduğu için fazla bekletmeyin hemen üst kata dökün katılaşmasın yaz sıcaklarında serinletici bir tatlı yapmak isteyenlere afiyet olsun
Harıka görünüyor tam yaz için ellerine saglık.
YanıtlaSil