12 Ocak 2014 Pazar

Hünkar Beğendi

Malzemeler
  • 4 adet patlıcan
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Et malzemeleri
  • 500 gram kuzu eti
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
 
 lk olarak patlıcanları közleyelim. Közlendikten sonra soyup ince ince doğrayalım. Un ve tereyağını kısık ateşte kavurun.sütü azar azar ekleyin hızlı karıştırın. Topak olmasın tuzunu ekleyin. beşamel sosu patlıcanlarla karıştırın. Etin hazırlanması: Etleri kuşbaşı doğarayıp tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile kavurun.
Unu ekleyin. Sarımsakları küçük küçük doğrayıp ekleyin.salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle biraz pişirin.. Servis yaparken tabağa ilk önce beşamel soslu arçtan koyun.üzerine etlerden koyun tam orta kısmına gelecek şekilde sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...