- 4 adet patlıcan
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Et malzemeleri
- 500 gram kuzu eti
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
- Tuz
- Karabiber
lk olarak patlıcanları közleyelim. Közlendikten sonra soyup ince ince doğrayalım. Un ve tereyağını
kısık ateşte kavurun.sütü azar azar ekleyin hızlı karıştırın. Topak
olmasın tuzunu ekleyin. beşamel sosu patlıcanlarla karıştırın. Etin
hazırlanması: Etleri kuşbaşı doğarayıp tavaya koyun ve suyunu çekene
kadar az sıvıyağ ile kavurun.
Unu ekleyin. Sarımsakları küçük küçük doğrayıp ekleyin.salçayı da ilave
ettikten sonra tuz ve karabiberle biraz pişirin.. Servis yaparken tabağa
ilk önce beşamel soslu arçtan koyun.üzerine etlerden koyun tam orta
kısmına gelecek şekilde sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınız benim için değerli...