- 2 paket etimek
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı sıcak su
- 7 yemek kaşığı irmik
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 litre süt
- 2 paket sade krem şanti
- Hindistan cevizi
2 su bardağı şeker ve suyu çok az kaynatıp şerbeti
hazırlayın. Etimekleri tepsinin aldığı tek kat dizin 2 paketi kullanmak
şart değil. Hazırlanan şerbetle etimekleri ıslatın. Bir tencereye irmik,
şeker ve sütü alıp, karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp
biraz karıştırıp ılımasını sağlayın 1 paket toz krem şantiyi ekleyerek
mikserle çırpın ve etimeklerin üzerine eşit şekilde yayın.
Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırın. 1 saat kadar sonra Krem
şantinin diğer paketini süt ile çırpın ve üzerine yayın tekrar dolaba
kaldırın servis etmeden önce bolca hindistan cevizi serpin süslemek için
jelibon kullanabilirsiniz.
Blogunuzu yeni keşfettim... Güzel tarifler var, ayrıca inşallah kısa zamanda amigurumi tırtılınızdan ben de yapacağım :) Benim de bir blogum var bekliyorum :) Çekilişime de katılırsanız mutlu olurum :)
YanıtlaSilhttp://kedininkaleminden.blogspot.com/2014/01/simdi-cekilis-zamani.html