20 Şubat 2014 Perşembe

Midye Böreği (Büzgü Börek Yapımı)

Malzemeler

  • 3 Adet Yufka
  • Islatmak için
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • İçi için
  • Lor
  • Maydonoz karabiber
  • Üzeri için yumurta sarısı
 Maydonozları ince ince doğrayın lor ve karabiberle karıştırın. İlk yufkayı serin üzerini fırça yardımıyla ıslatın. Yufkayı dörde bölün. İlk üçgen parçayı uç ve baş kısmından büzdürerek birleştirin.
 İki uç kısmını birleştirin. İç harç koyup sarın. Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında pişirin. Bu tariften 12 adet  börek çıkıyor.
Ben yapım aşamalarını çekemedim ama resimleyen arkadaşalr var netten ulaşabilirsiniz yapımı oldukça kolay ve şık duran bir börek tarifi .

1 yorum:

  1. Ellerıne saglık canım ,bu gün bende yaptım bu börekten inşallah benımkıde guzel olmuştur:=)

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...