Malzemeler
- 3 Adet Yufka
- Islatmak için
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- İçi için
- Lor
- Maydonoz karabiber
- Üzeri için yumurta sarısı
Maydonozları ince ince doğrayın lor ve karabiberle karıştırın. İlk
yufkayı serin üzerini fırça yardımıyla ıslatın. Yufkayı dörde bölün. İlk
üçgen parçayı uç ve baş kısmından büzdürerek birleştirin.
İki uç kısmını birleştirin. İç harç koyup sarın. Üzerine yumurta sarısı
sürerek 180 derece fırında pişirin. Bu tariften 12 adet börek çıkıyor.
Ben yapım aşamalarını çekemedim ama resimleyen arkadaşalr var netten ulaşabilirsiniz yapımı oldukça kolay ve şık duran bir börek tarifi .
Ellerıne saglık canım ,bu gün bende yaptım bu börekten inşallah benımkıde guzel olmuştur:=)
YanıtlaSil