Malzemeler
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- yarım paket hamur kabartma tozu
- 1 çay bardağı toz halde öğütülmüş ceviz içi
- Aldığı kadar un
Un hariç bütün malzemeleri derin bir kaba alıp yoğurun ilk başta dağılan bir hamur olacaktır elinizle yoğurdukça margarin eriyip hamuru toparlayacaktır. Unu yavaş yavaş ekleyin ele yapışmayacak çok sert olmayan bir kurabiye hamuru hazırlıyoruz.
Hamur kıvamını alınca fındık dan az Büyükçe yuvarlaklar yapıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler küçük olduğu için çabuk pişecektir fırında çok fazla tutmayın sertleşir rengi değişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınız benim için değerli...