13 Mayıs 2014 Salı

Teremyağ Gurme Kaymaklı

Bir kaç hafta önce tavsiye evinden gelen  mail ile Teremyağ Gurme Kaymaklı etkinliğine katıldım.
Kargo ile bir paket gönderdiler.

Paketin içeriği resimde görüldüğü gibi 3 adet yemek tarifleri yazabileceğimiz kitap,

Şefika Günyel'in Teremyağ gurme ile hazırlamış oldu tariflerden oluşan kartlar,

Buzdolabı notluk magneti ve kalemi
(Bunu çok sevdik çok güzel düşünülmüş biz her akşam yemek menümüzü yazıyoruz Yağmur'la bize eğlence oldu babamız işten gelince doğru buzdolabına gidip bakıyor bakalım menüde ne vaar diye bazen de menüye Ömer yazıyoruz :) yemek yaptrımadığı için ömeri yesin babası :)
Boş Teremyağ Kutusu resim çekmek için kullandım Şimdi Yağmur evcilik oynuyor onunla :)
Ayrıca marketten ücretsiiz Teremyağ alabilmemiz için kuponlar.

Teremyağ Gurmeyi hiç denememiştim.
Tadı diğer yağlardan farklı çünkü tatlı, tuzlu değil ben pilavda, sufle de  ve poğoçada denedim itiraf etmeliyim en çok ekmeğe sürerek tadını aldım kızarmış ekmek üstü üzerinede bal harika oluyor bence kesinlikle böyle tüketilmeli.
Yemeklerde aman amaan bir tad vermiyor ama suflede de güzeldi o keskin tereyağ kokusu tadı yok kaymaklı olduğu için bu da bir güzellik katmış bence.

İşte benim denemelerim.

Köfteli Pilav


Tereyağ en çok pilava yakışır dedim :)
He bir öneri daha anladığım kadarıyla Teremyağ Gurme Kaymaklıda yağ orası biraz az kaymak oranı biraz fazla olduğu için ben yarım paket kullandım tereyağ kullanırken 1 kaşık atıyorum aslında ama bu az geldi iyiki öyle yapmışım.

Malzemeler

Köfte İçin

  • Yarım kilo kıyma
  • Galeta unu (veya bayat ekmek içi)
  • 1 Yumurta
  • 1 Soğan (rendelenmiş)
  • 3 Diş sarımsak
  • Birkaç dal maydanoz
  • Kimyon ve kekik
  • Tuz

Pilav için

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • tuz.

sos için

1 su bardağı domates rendesi tuz ve karabiberi kavurun.

Köfte için bütün malzemeleri yoğurun.
30 dk kadar dinlendirin.
Parçalar koparıp yuvarlayın un serpiştirilmi tabağa dizin.
köfteleri az sıvıyağında kızartın.

Pilav için pirinçleri en az 30 dk suda bekletin.
Pilav tencresine sıvıyağ ve şehriyeleri ekleyip, şehriyelerin rengi değişene kadar kavurun.
Rengi değişmeye başlayınca pirinçlerin suyunu süzüp ilave edin 5 dk kadar kavurun.
Pirinçlerin suyu tamamen bitip tane tane olana kadar kavurmaya devam edin.
Tereyağını ekleyip karıştırın ve 3 bardak ılık su ilave edin.
Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Su azalınca 1 kez karıştırıp ocağı kapatın demlenmeye bırakın.
Servis edeceğiniz zaman pirinçleri kalıba tahta kaşık yardımı ile bastırıp yayın.
Servis tabağına pilavı ters çevirip çıkarın.
üzerine köfteleri dizin ve sosu gezdirip servis edin afiyet olsun.


Çikolatalı Sufle



Malzemeler

2 paket bitter çikolata
2 doldu dolu yemek kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı
1 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
ilk olarak bir tencereye su koyup kaynatın
içine bir cam kase veya cezve koyun ve çikolatarı içine kırıp benmari usulü erimesini sağlayın dikkat edin içine su kaçmasın. Eriyen çikolatanıniçine Teremyağ ekleyip karıştırın.
Ayrı bi kasede yumurta aklarını kar gibi olana kadar mikser ile çırpın.
kar gibi olunca toz şekeride ekleyip biraz daha çırpın.
 Eriyen çikolatyı alıp sürekli karıştırarak ılıtın içine yumurta sarılarını ekleyip hızlı hızlı karıştırın.
Çikolatayı yumurta beyazı ile karıştırıp yine hızlı hızlı karıştırın ve unu ekleyip yağladığınız sufle kalıplarına dökün.
170 derece fırında 10 dk kadar pişirin çok fazla pişirmiyoruz içi pişmeyecek ve sıcak servis edin mutlaka afiyet olsun


Mısır Unlu Teremyağlı poğaça

 

 

  • 1 paket Teremyağ Gurme Kaymaklı ( oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 pk kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1  su bardağı mısır unu
  • Aldığı kadar un
  • 3-4 dal dereotu (ince kıyılmış)
iç malzemesi
beyaz peynir

Unlar hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına ekleyip karıştırın.
Mısır ununu ilave edin.
Beyaz unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Hamur kıvama gelince 10 dk akdar dinlendirin.
Hamurdan bezeler koparıp içine beyaz peynir koyarak şekil verin
üzerleirne yumurta sarısı sürün.
180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
afiyet olsun.

  •  Bu poğaçayı ilk defa denedim kıtır kıtır olmasını bekliyordum ama kek gibi yumuşak harika bir poğoça oldu bu yumuşaklığın sebebi Teremyağ sanırım :)

Teremyağlı tarifleirm bu kadar ama biz en çok kahvaltıda kızarmış ekmeğin üzerine sürerek yemeyi sevdik ve üzerine bal dökerek yemek harikaydı :)
 Kahvaltılarımızdan eksik olmayacak bir lezzet,
Teşekkürler Tavsiye Evi,
Teşekkürler Teremyağ...

2 yorum:

yorumlarınız benim için değerli...