Malzemeler
- 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 -4 su bardağı un
- 1 kase beyaz peynir
- Dereotu
Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu kontrollü olarak ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Kek kalıbını yağlayın.
Hamurdan yuvarlak parçalar koparıp yuvarlayın ve kek kalıbına tek tek yanyana gelecek şekilde sıralayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
afiyet şifa olsun :)
Nefis görünüyor ellerinize saglik...
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSil