Malzemeler
- Yarım paket kelebek makarna
- 4 yaprak yufka
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta
- İç malzeme için;
- Beyaz peynir ve maydonoz
İlk olarak makarnayı haşlayın. Suyunu süzün. İç malzemeyi hazırlamak
için maydonozu yıkayıp ince ince kıyın. Beyaz peynir ile karıştırıp tuz
karabiber ekleyin. Bir kasede süt, sıvıyağ ve yumurtayı çırpın. Fırın
tepsisini yağlayın ilk yufkayı serin kenarları dışarı sarkacak.
Hazırlamış olduğunuz sıvı karışım ile yufkayı nemlendirin.
İkinci yufkayı tepsinin orta kısmına kenarlara sarkmayacak şekilde
büzüştürerek serin üzerine haşlanmış makarnaların tamamını döküp yayın.
3’cü yufkayı kenarları dışa sarkıtmadan makarnaların üzerine serin. Sıvı
karışımdan dökerek nemlendirin. Son yufkayı en üst kata serin ilk
yufkanın dışa sarkan kısımlarınıda böreğin üzerine toparlayın. Kalan
sıvı karışımı da üzerine döküp böreği keskin bir bıçak yardımı ile kare
dilimleyin. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
zaten açtım beni bilirsin aç aç otururuum bunu görünce canım çekti :) denenmeli lezzetli görünüyor eline sağlık canım
YanıtlaSilAh cnm yakin olsak yapar getirirdim sana o kdr saat nasil ac duruyorsun blmiyorum zaten 😊
Silof of cananım tamda bu saatte midem acıkmışken oldu mu? nefis görünüyor ne yapsam ki:))))
YanıtlaSilHemen yap abla hemeeen😄
Sil