21 Ocak 2015 Çarşamba

Karaköy Poğaçası


Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı  sıvı yağ
  • 1 çay bardağı  su
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri)
  • 1 çay kaşığı toz maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • üzerine sürmek için pekmez
  • 4 su bardağı kadar un (baya yumuşak bir hamur olmalı)
  •  
    iç malzemesi için
    beyaz peynir
    kaşar peyniri karışımı.
    maydonoz.
     
     
    Toz mayayı bir çay bardağı ılık suda eritelim.
    Un,tereyağ,sıvıyağ,kabartma tozu şeker ve tuzu bir kaba alalım üzerine erimiş mayayıda ilave ederek oldukça yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
     
    iç malzemesi için maydonozu ince ince doğrayın.
    kaşar peynirini rendeleyin.
    beyaz peyniride elinizde ezip karıştırın.
     
    Hazırlanan hamurdan yuvarlak parçalar koparıp orta kısmına iç harcımızdan koyarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Hamur bitene kadar bu işleme devam edin.
    Ayırmış olduğumuz yumurta sarısınıa 1 kaşık pekmek ve 1 kaşık sıvıyağ ilave edip poğaçaların üzerine fırça yardımı ile sürün. çatal ile çizerek şekil verin.
    190 derece fırında alt ve üzerleri kızarana kadar pişirin afiyet olsun.

    4 yorum:

    1. Çok beğendiğim bir poğaça..Ellerine sağlık..
      Sevgiler..

      YanıtlaSil
    2. ellerine sağlık cananım çok güzel görünüyor :) :)

      YanıtlaSil
    3. dikişdikmeyi çok iyi bilirim ama hamur mayalamyı değil. ne güzel yapmışsınız. elin,ize sağlık. sizi takibe aldım. Bana da beklerim farklı tasarımlar için.
      http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr

      YanıtlaSil
    4. ellerine sağlık :) tarifi not ettim en kısa zamanda denicem :D :D

      YanıtlaSil

    yorumlarınız benim için değerli...