13 Ocak 2015 Salı

Muzlu Rulo Pasta

Ben kek yapmayı pek beceremem nedense bazen kabarmaz yada dengesiz kabarır bugüne kadar rulo pasta yapmaktan hep çekindim nedense ama gereksiz bir çekinmeymiş çünkü yapmak çok kolaymış :) sanırım bu kabarmamalar fırınlada ilgiliymiş yeni fırınımda hiç sorun yaşamıyorum yaptığım bütün kekler güzel kabarıyor maşallah diyeyim :)
Bu tarif tam kıvamında oluyor denemenizi öneririm

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un
  •  
     
    Kreması için:
    • 2.5 su bardağı süt
    • 1 paket vanilya
    • 4 kaşık un
    • yarım su bardağı şeker
    içi için;
    • 3 adet muz
    Üzeri için
    • 1 paket krem şanti
     
     
    Yılbaşında misafirlerim için yapmıştım bu pastayı onlarda çok beğendiler üzerini karamel sos ile süsledim ben siz isterseniz muz ilede süsleyebilirsiniz....
     
    Yumurta ve şekeri bir kapta krema kıvamına gelip şekeri eriyene kadar çırpın.
    un ve kabartma tozunu ekleyip biraz karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kek harcını dökerek heryerine eşit dağılması için kaşıkla düzelterek yayın.
     
    170 derece fırında pişirin..
     
    kek pişerken kremasını hazırlayın.kremasını hazırlamak için malzemeleri tencere koyun ve sürekli karıştırarak pişirin koyu kıvama geldiğinde ocağı kapatın karıştırarak soğumasını sağlayın.
     
    üzeri pembeleşince fırından çıkarın nemli bir bezle keki yağlı kağıdıyla beraber sıkıca rulo yapıp bırakın bir kaç tekrar edin böylelikle kekimiz rulo şekil alacak.
     
    Kek ve Krema soğuduktan sonra kekden yağlı kağıdı yavaşça çekerek ayırın içine kremayı sürün ve muzları dilimleyip yerleştirin tekrar rulo sararak servis tabağına yerleştirin kat yerinin alt kısma gelmesine dikkat edin..
     
    üzeri için krem şantiyi tarifine göre çırpıp hazırlayın ve pastanın heryerini kapatacak şekilde sürün istediğiniz gibi süsleyip buzdolabına kaldırın. afiyet olsun..
     

    2 yorum:

    yorumlarınız benim için değerli...