Ben Canan 35 yaşındayım 2 çocuk annesi ev hanımıyım 10 yıldır amigurumi örüyor ve yemek yapıyorum :) Aklıma ne eserse onu yaparım üretmekten korkmam :) Sizde korkmayın hayat kısa :) yagmur812@gmail.com aktif mail adresim soru ve görüşleriniz için her zaman ulaşabilirsiniz.
1 Ağustos 2016 Pazartesi
Bulgurlu Semizotu Yemeği
Malzemeler
yarım kg semizotu
1 adet soğan
1 çay bardağı iri pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
sıvıyağ
tuz
isteğe bağlı pulbiber
Semiz otlarını bol suda yıkayın vaktiniz varsa sirekli suda bekletebilirsiniz.
soğanı ince ince doğrayıp 2 kaşık sıvıyağ ilave ederek tencereye alalım biraz kavrulduktan sonra salçayı ekleyelim (ben domates rendesi kullandım) salçanın kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavuralım.
İnce doğranmış semizotlarını ilave edelim
Semiz otları kavrulduktan sonra yıkanmış bulguru ,tuz ve pulbiberi ilave edip 1-2 dakika karıştıralım.
1 su bardağı sıcak su ekleyip suyunu tamamen çekene kadar kısık ateşte pişirelim eğer yemeğin daha sulu olmasını istiyorsanız 2 su bardağı su ekleyebilirsiniz.
afiyet olsun ..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınız benim için değerli...