1 Ağustos 2016 Pazartesi

Bulgurlu Semizotu Yemeği



Malzemeler
yarım kg semizotu
1 adet soğan
1 çay bardağı iri pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
sıvıyağ
tuz
isteğe bağlı pulbiber

Semiz otlarını bol suda yıkayın vaktiniz varsa sirekli suda bekletebilirsiniz.
soğanı ince ince doğrayıp 2 kaşık sıvıyağ ilave ederek tencereye alalım biraz kavrulduktan sonra salçayı ekleyelim (ben domates rendesi kullandım) salçanın kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavuralım.
İnce doğranmış semizotlarını ilave edelim
Semiz otları kavrulduktan sonra yıkanmış bulguru ,tuz ve pulbiberi ilave edip 1-2 dakika karıştıralım.
1 su bardağı sıcak su ekleyip suyunu tamamen çekene kadar kısık ateşte pişirelim eğer yemeğin daha sulu olmasını istiyorsanız 2 su bardağı su ekleyebilirsiniz.
afiyet olsun ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...