1 paket etimek
şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı un
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (200ml)
1 su bardağı süt (200ml)
üzerini süslemek için
Ceviz antep fıstığı meyve hindistan cevizi kakao size kalmış
Ceviz antep fıstığı meyve hindistan cevizi kakao size kalmış
Önce etimekleri borcamın altına dizin.Ben 1 paket kullandım 14 adet çıkıyor Diğer yandan şekeri ve suyu bir tencereye koyup Şeker suda eridiğinde etimeklerin üzerine dökün.ayrı bir tencerede Muhallebisi için süte un ve şekeri ekleyin.Çırpma teliyle bir yandan karıştırarak bir yandan pişirin.Koyulaşınca tereyağ ve vanilyayı ekleyin.tereyağı eridiğinde muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün ve soğutun.Soğuduğunda krem şantiyi sütle çırpıp muhallebili kısmın üzerine dökün.Buzdolabında 3 saat dinlendirip istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın. afiyet olsun
ama benim çekti ne yapacağız şimdi:-)
YanıtlaSilbir dilim gönderirmisin acaba..
eline sağlık çok lezzetli görünüyor..,
sevdiğim tatlardan biridir.yaptığında çok leziz görünüyor ellerine sağlık canancım
YanıtlaSilamanın nasıl lezzetli görünüyor.Olsa da yesem.
YanıtlaSilbuyrun gelin yarın annemin günü var geçen kendi günümde yaptım soğuk soğuk beğenildi şimdide annem kendi günü için istiyor yarın yapıcaz 2 tepsi :)))
YanıtlaSiletimek tatlısı, çocukluğumun tatlısı...
YanıtlaSilannem ben küçükken çok yapardı bu tatlıyı...
beni bakkala gönderirdi kızım etimek al gel derdi....
ay çok duygulandım şimdi...
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler....