- yarım kilo kıyma
- 2-3 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- tuz,karabiber
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
soğanları ince ince doğruyoruz kıyma ve baharatlarla biraz kavuruyoruz. (ılıyınca dolaba koyuyorum ben donması içn )cevizi en son soğuduktan sonra ekliyoruz sıcakken eklersek tadı değişiyor.
dış malzemeleri:
yarım kilo ince bulgur
1 çay bardağı irmik
3 su bardağı sıcak su
3 adet haşlanmış patates
3 çorba kaşığı un
tuz
1 yemek kaşığı salça
kimyon
ince bulgur ve irmiği bir tencereye koyun üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin kapağını kapatın bulgurlar ve irmikler şişsin tencere tamamen soğuyana kadar açmıyoruz kapağı
ayrı bir kapta haşlanan patatesleri rendeleyelim. hepsi soğuduktan sonra patatesler ve bulgurlu harcı yoğurmaya başlıyoruz un salça tuz ve kimyonuda ekliyoruz kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. yoğurma süresi biraz uzun :)
şekil verirken elinizi ıslayarak yaparsanız daha kolay şekil verebilirsiniz.
bol yağda kızartıyoruz
isterseniz haşlamada yapabilrsiniz bir tencereye bolca su ekleyin tuz ekleyin kaynamaya başlayınca hazırladığınız köftelerden içine atın haşlanan suyun üzerine çıkarlar afiyet olsun.
harika. hiç yapmadım deneyeceğim en kısa zamanda.
YanıtlaSiloffff asla dayanamadığım bir lezzet ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
çok severim ama hiç yapmadım.
YanıtlaSilGörüşmek üzere
http://www.bakbuharika.blogspot.com
http://www.facebook.com/harikadekorasyon