20 Ekim 2012 Cumartesi

elmalı turta

geçen gün evde ki elmaları bakınca aklıma elmalı turta geldi ben küçükken çok meşhurdu bu turta eskiden öyle çok tarifler yoktu yada bilinmezdi internet yoktu malum :) misafir geleceği zaman annem mayalı poğaca çarşaf böreği sade kek hee birde meşhur çaylı keki vardı onları yapardı. ablamda b u turtayı yapardı işte elmalı turta ne çok severdik dilim dilim yerdik anneme sende yapsana derdim öznur yapıyorya işte derdi :) ona gidince yersin küçükken herşeyin tadı daha bir güzeldi sanki şimdi fırında birşey pişirirken kızım zıp zıp zıplıyor fırının başında anne pişiyoy pişiyoy baaak yaşassın merakla bekliyor ne çıkacak tadı nasıl yicez onu anne ham ham yicez.

hepiniizn hatırladığına eminim bu turtadan gezmekte falan denk gelip mutlaka yemişsinizdir şimdi değişik şekillerde yapılıyor ama bunun havası başka :)

malzemeler


  • yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri(yoksa 4 kaşık toz şeker)
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • aldığı kadar un


üzeri için


  • 3-4 elma rendesi
  • yarım bardak tozşeker
  • iri kırılmış ceviz
  • tarçın 



yapılışı:
oda sıcaklığındaki margarinimizi alalım un ve diğer malzeleri ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. hamurdan 1 mandalina büyüklüğünde parça koparıp buzluğa atalım.
kalan hamurumuzu borcamımızıntabanına bastırarak güzelce yerleştirelim tart kalıbınız varsa oda olur. 
üzerine rendelenmiş elma ceviz şeker ve tarçın karışımımız ekleyelim boş yer kalmasın dağıtalım. sonra buzluğa attığımız parça hamurumuz çıkartalım turtamızın üzerine rendeleyim ve fırına  180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyor, soğuyunca pudra şekeri serpiyorsunuz...

 

1 yorum:

  1. Benim de aklıma çocukluğum geldi. Elmalı pasta, elmalı turta favori tatlılardandı. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...