hepiniizn hatırladığına eminim bu turtadan gezmekte falan denk gelip mutlaka yemişsinizdir şimdi değişik şekillerde yapılıyor ama bunun havası başka :)
malzemeler
- yarım paket margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri(yoksa 4 kaşık toz şeker)
- 1 pk kabartma tozu
- 1 yumurta
- aldığı kadar un
üzeri için
- 3-4 elma rendesi
- yarım bardak tozşeker
- iri kırılmış ceviz
- tarçın
yapılışı:
oda sıcaklığındaki margarinimizi alalım un ve diğer malzeleri ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. hamurdan 1 mandalina büyüklüğünde parça koparıp buzluğa atalım.
kalan hamurumuzu borcamımızıntabanına bastırarak güzelce yerleştirelim tart kalıbınız varsa oda olur.
üzerine rendelenmiş elma ceviz şeker ve tarçın karışımımız ekleyelim boş yer kalmasın dağıtalım. sonra buzluğa attığımız parça hamurumuz çıkartalım turtamızın üzerine rendeleyim ve fırına 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyor, soğuyunca pudra şekeri serpiyorsunuz...
Benim de aklıma çocukluğum geldi. Elmalı pasta, elmalı turta favori tatlılardandı. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil