21 Mart 2013 Perşembe

Krem Jordan

üzeri bitter çikolata kaplı mus ve altı damla sakızı aromasıyla damağınızda mükemmel bir tad bırakan kremasıyla karşınızda Krem Jordan bu tarifi daha önce lezzetli sanatlarda görmüştüm mutlaka denemeliyim diyede bir kenara not almıştım ama bir tülü yapmak ksımet olmadı uzun süredir bekliyordu sonunda yaptım hatta dayanamdım forum ailemizle paylaştım ve etkinlik yaptık şimdi bütün forum yapıyoruz şu ana kadar yapıp da beğenmeyen olmadı kesinlikel mükemmel bir lezzet ev yapımı değil sanki hazır bir tatlı gibi çok hafif ve hoş bence tam bir yaz tatlısı olmaya aday kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum dolapta beklediği için serin serin sıcaklarda yanına dondurma ile de ikram edilebilir.

Krem Jordan 

Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 2 kahve fincanı (fincan çok küçükse 3 ekleyin benim fincanım biraz büyük)
  • 2,5 kahve fincanı toz şeker
  • 1,5 litreden 1 su bardak eksik süt
  • 1 paket damla sakızı (yoksa 2 adet falım damla sakızlı sakız )
  • 2 paket bitter çikolata (her biri 80 gram)
  • 4 yumurta sarısı
  • 4 yumurta akı
  • Yarım kahve fincanı toz şeker

yapılışı

  • Tereyağ ve unu bir tencereye ekleyip karıştırarak kısık ateşte pembeleştirelim.
  •  Dikkat edelim bu aşamada yanmasın. 
  • Toz şekeri ve sütü ekleyin. Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırın. 
  • Muhallebi kıvamına gelecek. 
  •  Kaynayınca damla sakızını havanla dövün ve muhalebinin içine atın.
  •  Eğer falım sakız atacaksanız küçük parçalara bölüp sütle birlikte atın.
  •  Biraz kaynatın, bu aşamada mutlaka karışıtırın. Dikkat edin dibi tutmasın. 
  •  Ocağı kapatın 
  • 10 dakika mikserle çırpın. 10 dakika dinlenin. 15 dakika daha çırpın. 
  • Borcama dökün ve buzdolabına kaldırın. 
  • Yumurta aklarını bir fiske tuzla mikserde kar gibi oluncaya kadar iyice çırpın. 
  • Çikolataları bir cezveye alın ve cezveyi kaynayan suyun üzerine koyun. 
  • Suyun ısısıyla çikolatalar eriyecektir, ben mari usulü oluyor bu yaptığımız. 
  • Yumurta sarılarını 1/2 kahve fincanı şekerle ve vanilyalarla iyice çırpın.
  •  Erimiş çikolatalarla sarıları çırpın.

    Çikolatalı karışımı yumurta aklarıyla mikserde iyice çırpın ve buzdolabındaki kremanın üzerine dökün. 
  • Buzdolabında 1 gece bekletin. 
  • Güzelce donsun kıvamı biraz cıvık gibi oluyor ama bu şekilde oluyor.
  •  1 gece beklerse daha iyi donuyor ve kullandığınız kahve fincanı önemli küçük değil orta boy fincan olursa daha iyi kıvam olur eğer küçük ise fincanınız 3 fincan un dökün.
  •  Yumurta kokusu olmıuyor kesinlikle belirteyim merak edenler olacaktır mutlaka. Krem jordan hazır. Afiyet olsun şimdiden deneyecek olanlara 
  •  


 
 


3 yorum:

  1. ilk defa sende gordum cnm ee boyle guzel yapip anlattiktan sonra denemek sart oldu tabi:) ellerine saglik nisacim tadini merak ettim dogrysu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet değişik bir tatlı biz çok beğendik yapan arkadaşlarımda çok sevdiler tekrar yapacaklarını söylediler onların yaptığı resimleride yakında paylaşırım facebook sayfamda ekledim hata bazılarını bakabilirisn ordanda :)

      Sil
  2. Kahve fincanınızı merak ettim küçük büyük kafam karıştı;kahve fincanları küçük oluyor neskafe fincanı büyük ir foosunu koyarmısın?

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...