Balıkesir yöresel düğün yemeğidir özellikle sünnet düğünlerinde yapılır.
Altındaki ekmekler Balıkesir’e özel tirit ekmeğidir fırınlara
yaptırılır. Bazı fırınlarda yapılmış kurutulmuşu da
satılmaktadır.
bu tarif ev usulü tabiki canı çekenler yapabilir aslında oldukça kolay :)bilen bilir tiritin tadını :)
Kemikli etler düdüklü tencerede haşlanır. Tirit ekmekleri
küp küp doğranır. Haşlanan kemikli etlerden etler ayrılır. Domates
rendesi tavada kavrulur tuz eklenir kavrulan domates sosunun içine etler
atılır biraz kavrulur.
Et suyunu ocağın üzerine koyup altını açın ekmekleri içine atın çok az
tutup servis tabağına kevgir yardımıyla alın, üzerine domates soslu
etlerden 1-2 kepçe dökün ince kıyılmış maydanoz dökün üzerine biraz
karabiber ve servise hazır. Tam oalrak ölçü vermedim ekmeklerin durumna
göre sos ve etleri hazırlayabilirsiniz sos 2 su bardağı olabilir
Canım ellerine sağlık Balıkesirde 4 yıl kaldım bilirim bu ekmekleri bu lezzeti sevgiler...
YanıtlaSilçok severimmmm ama artık yemiyorum:))
YanıtlaSil(Diyetteyim:)
aslında pek çok yörede bilinen bir lezzettir canım. bayat ekmek değerlendirmeye birebir. ellerine sağlık afiyet bal olsun
Çok güzel görünüyor. Bazı yörelerde kebap şeklinde parça et ile, bazı yörelerde kuşbaşı et ile yapılıyor. Tabi önemli olan bu ekmekleri bulabilmek. :) Ellerinize sağlık, oldukça iştah açıcı görünüyorlar.
YanıtlaSil