Malzemeler
- 2 Su bardağı Arpa şehriye
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 sap taze soğan
- Maydanoz
- Dereotu
- Salatalık turşusu
- Mısır
- Tuz
- Sumak
- Limon
Arpa şehriyeleri sıvıyağı dökerek çok az rengi değişmeyecek kadar
kavurun.
3 bardak kadar su ekleyip haşlanmaya bırakın.
Yeşillikleri ince
ince doğrayın.
Turşuyu küp küp doğrayın.
Haşlanan şehriyeleri soğuk
sudan geçirip süzün.
Yeşiliklerin olduğu kaba koyarak tuz sıvıyağ ve limon suyunu da ekleyip
karıştırın.
Servis edeceğiniz kaseleri pay edip limon ile
süsleyebilirisniz.
wuuuuuuu sunuma bak hem şık hemde tabak haricinde sıradışı :)... eline sağlık canım..
YanıtlaSil