3 Mart 2014 Pazartesi

Mavi Haşhaşlı Börek

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • İç sosu için:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • İç harcı için:
  • Peynir ve maydanoz
  • Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • Mavi haşhaş




İlk olarak iç harcını hazırlayalım, maydanozu ince ince doğrayıp peynirle karıştıralım. İç sos için sıvıyağ un ve sirkeyi karıştıralım. Tezgaha 1 adet yufkayı serelim fırça yardımıyla sıvı sostan sürelim. Yufkanın 4 kenarını hafif içe doğru kapatalım.
Kare şeklini alacak yufkamız iç harçtan istediğiniz miktarda dökün ve rulo olarak sarın 4′er parmak kalınlığında dilimleyin. Fırça yardımıyla üzerlerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpiştirin. 180 derece fırında pişirin. 

1 yorum:

yorumlarınız benim için değerli...