Malzemeler
- 3 adet yufka
- İç sosu için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- İç harcı için:
- Peynir ve maydanoz
- Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Mavi haşhaş
İlk olarak iç harcını hazırlayalım, maydanozu ince ince doğrayıp
peynirle karıştıralım. İç sos için sıvıyağ un ve sirkeyi
karıştıralım. Tezgaha 1 adet yufkayı serelim fırça yardımıyla sıvı
sostan sürelim. Yufkanın 4 kenarını hafif içe doğru kapatalım.
Kare şeklini alacak yufkamız iç harçtan istediğiniz miktarda dökün ve
rulo olarak sarın 4′er parmak kalınlığında dilimleyin. Fırça yardımıyla
üzerlerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpiştirin. 180 derece
fırında pişirin.
ellerine sağlık*-*
YanıtlaSilbloğumda cekılısm var beklerım