Biz bu pilavın ismini Kapama olarak biliriz ama İnternette genelde Büryan adı ile biliniyor yöre yöre değişiyor tabi isimler.
Bu pilavı akşam yemeğine tek oalrakta yapabilirsiniz gerçekten sofrayı dolduruyor çorba,salata yoğurt ve Büryan :)
Mutlaka kemikli et kullanmanızı öneririm ve mutlaka deneyin derim vazgeçemeyeceğiniz yemekler arasına girecektir eminim...
Malzemeler
- 1 bardak pirinç
- 1 bardak pilavlık bulgur
- Tereyağ
- Sıvıyağ
- Kemikli tavuk eti
- Karabiber
- Nane
Tavukları haşlayın.
Pirinci en az 30 dakika suda bekletin.
1 yemek kaşığı tereyağ ve göz kararı sıvıya bir tencereye ekleyip eritin.
Pirinç ve bulguru ekleyip tane tane olana kadar kavurun.
Tuz karabiber ve nane ekleyip ocağı kapatın. Fırın tepsisine yayın.
Haşlanmış tavuk etlerini aralıklı yerleştirin.
Pirinçlerin üzerine çıkacak kadar ılık su ekleyip 200 derece fırında suyunu çekip pirinç ve bulgur pişene kadar pişirin. Suyunu çeker çekmez çıkarmayın tavuklarda biraz kızarsın çok tutmayın fırında kurumasın sıcak servis yapın.
Ben bazende pirinçlerle birlikte 1 orta boy kuru soğanda kavuruyorum isterseniz sizde ekleyebilirsiniz.
güzel bir tarif. ziyafet sofralarına da çok yakışır.
YanıtlaSil